Tja, jag har tydligen börjat blogga.

Löpande uppdatering: Debatt 2009/09/03

Ämne : Studenter, fatigga eller bortskämda?

Kommentar :
Jag måste motvilligt erkänna att jag håller med den där arroganta bruden till vänster. Studiemedlet ligger idag på cirka 8000 kronor, och det skall man fan kunna klara sig på. Man MÅSTE inte bo i egen lägenhet, man MÅSTE inte vara ute och festa varje helg, man MÅSTE inte ha egen bil etc etc etc.

SKAFFA ETT JOBB ELLER SLUTA KLAGA.

Ämne : Ungdomskravaller i Göteborg.

* Två invandrarkillar sitter nu i studion och påstår på fullt allvar att allt är snutens fel. Killarna själva och deras kompisar är ju självklart guds bästa barn och är helt oskyldiga. Polisen är bara ute efter att provocera och trakassera undgdomar.
Herregud.... Tror ni på er själva?

* Varpå polismästaren i Göteborg sitter och förklarar och bortförklarar med de gamla vanliga flosklerna: samverkan, satsa på ungdomen, föräldrarna, intergration und so weiter.

* Oooooooch där kom den.. Dessa så kallade "vanliga ungdomar" skyller sina brott på att det inte finns några ungdomsgårdar. Det finns väl förfan inga ungdomsgårdar kvar i sverige över huvud taget? Varför är det då så att dessa problem i princip enbart existerar i de gamla miljonprogramsområdena?

Kommentar: Jag börjar bli så jävla trött på den här debatten. Den har pågått aktivt i över ett år nu och problemen bara eskalerar. Det gäller som sagt nästan utanslutande de olika miljonprogramsområdena: Tensta, Rinkeby, Angered, Rosengård m.fl. Och det tycks spridas som en löpeld. Sådana här "upplopp" har pågått i inte minst Paris i många många år. Sedan kom det till Sverige och Rosengård, varpå det spreds vidare till Göteborg och Stockholm.

Då kommer vi till kontentan, och den stora frågan. Arbetslösa, sysslolösa, uttråkade och missanpassade ungdomar finns i hela Sverige. Det är det inget snak om. Men då kan man undra varför det är i just dessa områden som dessa omständigheter leder till grov brottslighet och allmän idioti.
Jag känner flera arbetslösa ungdomar som inte har någonting att göra om dagarna. Men dom har ALDRIG kastat en sten mot en brandbil, snutbil, ambulans eller pesonbil för den delen. Dom pluggar, söker arbete och försöker göra någonting av sitt liv.

Men tro mig, det här är inte det sista vi hör av den här debatten.

Repris på dagens Debatt kommer att finnas på www.svt.se/play

Kommentarer
Postat av: Glenn

Åh, Gugge. Vad vackert du skriver. Jag skulle uppskatta om en man med ditt språk kunde blogga lite om.. Kanske mode? Eller kanske videoblogga om miljön? Cha cha.

2009-09-04 @ 11:28:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0